Soundcore Life P2 not connecting together

Having connection issues with my soundcore life P2 earpods.
I have tried all the standard reset procedures, and tried with a number of devices but not getting anywhere.

I can connect both pods separately, but they wont work together.
they also don’t work when you take them out the case, you have to turn them off and back on again then they connect.

Can anyone help with this situation?
Cant find any other information on the web about this particular issue.

Honestly, your best bet now is to email Soundcore at service@soundcore.com. If you tried resetting and testing with other devices, you really don’t have much you can try especially if they work separately

1 Like

Have you tried unpairing it from your device and pairing it up again? Perhaps, reset and “forget this device” before pairing again. If this doesn’t work, then I’d do what @Shivam_Shah said, contact SoundCore. :slight_smile:

1 Like

@warwick_hope Try the below

  • Try reducing the distance between your right earbud and your audio device, like having your audio device in your right pocket or right side. Your right Soundcore earbud is the master (main) earbud. It connects to your audio device and to the left earbud.
  • Forget the pairing record on your device and reset the earbuds per the steps below:
    1. Place the earbuds into the charging case and make sure they are being charged with a steady light on the earbuds
    2. Press and hold the button on both earbuds for 3 seconds. The LED indicators will flash red 3 times and then turn white.
  • Turn back on the Bluetooth on your device and find the Soundcore to pair them.

follow this Youtube video to reset (same as above for reference)

soundcore+How to Reset Life P2

If the issue still persists, please contact Soundcore at service@soundcore.com by providing order number and the problem, they should reply, during weekdays.

2 Likes

I’ve had similar issues with the Soundcore Spirit Dot 2. I’ve noticed this happens maybe once every weeks if I let the batteries get to low. I found that the easiest to fix this issue is to power down the earbuds then reset the earbuds. Unpair and repair the earbuds to the phone.

For me, I am about to contact support because my other Soundcore TWS earbuds don’t have this issue. I would follow @Shenoy . Its good advice.

Forget them on your device. Then reset them in the case (put in case, press both buttons for 3 or whatever seconds until 3 red blinks). After resetting them in the charging box you then need to remove both units and watch the LEDs on them. The LEDs light up white and the two buds chat to each other for about fives seconds as they marry up. Then one of them goes dark and the other one starts flashing quickly in pairing mode. Only then you pair to them to your phone. Pair with the one that says P2 (Not the P2-L one). You should get a pair confirmation on your phone too (you won’t get that if it’s still screwed up).

3 Likes

None of this is is helping. I saw that my earbuds kept flashing white when connected. I rested them like told and still flashing so i but black tape over them. When i rested my life dot 2 earbuds they wouldn’t connect to my chrome book. And people are no help. I just gor them like 1 week ago for my b-day and regret it.

oh and i forgot them in my chrome book over and over but they say “Have failed to connect” so im mad now!!!

never mind they work now and i recommend restarting whatever the earbuds wont connect to and forget the earbuds on your bluetooth and then connect after restarting and they should be good also if there is a light flashing just put tape over it cause reseting the earbuds wont fix it

Reset them and then while they are not connected hold them together out of the case and the light will blink once. Then connect them and they should be paired. Spent 2 minutes trying all the things until I did this

Unpair all other Bluetooth headphones, then pair the soundcore headphones again after reset. I had Beat Solo’s paired and they were making my phone believe the two soundcore headphones were single devices. Once I deleted the Beats they worked without problems.

1 Like

This fixed my issue, massive thanks!

1 Like

I will say as part of the community a thank you.

You did a little search for the topic and found the solution before making a thread for it.

1 Like

You’re weclome!

You are welcome as well as anybody that comes here would be more than willing to try to help you if you needed it.

1 Like

Thanks Shenoy,
This solved my problem!